În perioada 19-22 februarie 2018 reprezentanții CAS Sud, administrat de Centrul Regional de Asistență și Informare a ONG-urilor ”CONTACT-Cahul”, au monitorizat cele mai mari unitați comenrciale din orașul Cahul, cu scopul de a vedea cum se respecta dispoziția ANSA prin care producătorul/importatorul sunt obligati să retragă din rețeaua de comerț produsele falsificate.

Potrivit CAS Sud, această dispoziție nu se respectă. Astfel, în magazinele ”Family market”, ”Fourshette”, cat si în alte unitati comerciale mai mici lucrurile nu s-au schimbat, continuând să fie comercializată producția care nu a trecut testul de conformitate.

CAS Sud mai informează că în perioada de referință a acordat consultantă pentru 5 consumatori în ce privește neconformitatea laptelui din comert. Reprezentanții centrului au participat la o întrevedere cu reprezentanții Centrului de Sănătate Publică Cahul pe tema calității laptelui comercializat în teritoriu.

Această inițiativă este realizată cu suportul Fundației Est-Europene în cadrul proiectului ”Armonizarea politicilor în domeniul sanitar ale Republicii Moldova cu cele din Uniunea Europeană” din resursele acordate de către Guvernul Suediei.