În data de 8 aprilie, reprezentanţii Centrului de Asistență a Consumatorului Nord (CAS Nord) au realizat o campanie de informare în aer liber la Făleşti. Scopul evenimentului a fost informarea locuitorilor despre drepturile consumatorului și siguranța alimentelor. Cetăţenii au primit materiale informative din domeniul dat. De asemenea, ei au fost informați despre serviciile și oportunitățile de care pot beneficia în cadrul CAS Nord. A fost explicată modalitatea de depunere a plângerilor pe portalul www.alegesanatos.md. Oamenii au fost îndemnați să nu fie indiferenți și să acționeze în cazurile de depistare a încălcărilor.

În cadrul campaniei au fost informaţi și operatorii alimentari din regiune. Astfel, 3 agenți economici din or. Fălești și unul din s. Reuțel, r-nul Fălești au primit informații privind drepturile consumatorului. Aceștia, de asemenea, au fost informați despre faptul că pot să se adreseze la CAS Nord pentru consultații în domeniul siguranței alimentelor și drepturilor consumatorului pentru a nu încălca legislația în vigoare.

La campania de informare au participat doi voluntari din cadrul organizației: Epure Olga și Şalari Mihaela, studente de la facultatea de Drept și Științe Sociale din Universitatea de Stat ”Alecu Russo” din mun. Bălți. Voluntarii au discutat cu localnicii despre problemele pe care le întâlnesc în calitate de consumatori și i-au îndemnat să se adreseze la Centrul de Asistență a Consumatorului Nord pentru consultații. În cadrul campaniei au fost distribuit 450 de materiale informative în domeniul drepturilor consumatorului și siguranței alimentelor, precum și informații despre serviciile CAS Nord.