Sursa text și foto: Realitatea

Trei loturi de bomboane cu viermi si termenul de valabilitate expirat. Asta a descoperit Agenția pentru Protecția Consumatorilor, într-un magazin din Chișinău. 

Inspectorii APC au inițiat controlul de stat în baza unei reclamații prin care un consumator s-a plâns că într-un magazin sunt comercializate bomboane cu viermi. Au fost prelevate probe de produsele reclamate și s-a constatat că produsele erau expirate și infectate cu viermi.

De asemenea, în urma controlului s-au mai descoperit și alte două loturi de bomboane ce aveau termenul de valabilitate expirat, ceea ce contravine Legii privind protecţia consumatorilor, în care este stipulat că: ,,sunt interzise importarea, plasarea pe piață și comercializarea produselor expirate”.

În baza acestor nereguli, inspectorii au încheiat procese-verbale cu privire la contravenţie. De asemenea, au eliberat prescripții de interzicere a loturilor și înlăturare a neconformităților. Agentul economic riscă o amendă cu valoare cuprinsă între 100-200 unități convenționale pentru persoană juridică și 100-150 unități convenționale pentru persoană fizică.

În acest sens, Agenția pentru Protecția Consumatorului îndeamnă populația să sesizeze autoritățile dacă au depistat produse cu termenul de valabilitate expirat pe rafturile magazinelor, la numărul de telefon al liniei fierbinte 022 74-14-64 și 0 800 280 28.

bomboane cu viermi bomboane expirate