7 aprilie este Ziua Mondială a sănătății,care în acest an demarează cu genericul ”SIGURANȚA ALIMENTARĂ”.

Scopul  acestei zile este încă o ocazie de a alerta guvernele,fermierii,producătorii,firmele de relații,practicienii de sănatate-precum și consumatorii-despre importanta siguranței alimentare.

Fiecare poate juca un rol în siguranța alimentelor din farfurie !

In acest context,si cu ocazia apropierii Sfintelor sărbători de Paste, echipa de voluntari ai ONG „CONSENS” din raionul Sîngerei în colaborare cu specialiștii în educație sanitară pentru sănătate a Centrului de Sănătate Publica raional Sîngerei ,în cadrul proiectului „Securitatea alimentara este dreptul tău!” au promovat un sir de activități cu menirea de a educa și informa consumatorii alimentari privind dreptul acestora la securitatea alimentara.

La piața centrala,în strada și la intreprinderi de comercializare a produselor alimentare, a fost distribuit „Ghidul consumatorului pentru produse alimentare”-ALEGE SĂNĂTOS.

Specialistul in educație pentru sănătate a CSP,medicul L.Galagan a venit cu informații la RadioMoldova-1 și Radioul local Sîngerei cu tematica :

  1. Ce știm sau nu despre ceea ce mâncam.
  2. Prepararea și păstrarea alimentelor în siguranță.
  3. Cum sa faci cele mai bune alegeri.

Specialiștii echipei CONSENS și ai Centrului Sănătate Publica -Angela Bat și Ludmila Prociuc au dus discuții în grupuri cu cumpărătorii din piață centrala cu tema :

  1. Prevenirea intoxicațiilor alimentare.
  2. Alegerea corecta a produselor alimentare