În data de 6 mai 2015, Clinica Juridică Universitară (CJU) din mun. Bălţi a realizat o campanie de informare în or. Sîngerei, chiar de hramul acestuia.

 

Campania face parte din ciclul de activități de promovare a drepturilor consumatorului și siguranței alimentare din cadrul proiectului “Sporirea securității alimentare a consumatorilor din regiunea de nord”, realizarea căruia se datorează suportului Fundației Est-Europene în cadrul proiectului ”Armonizarea politicilor în domeniul sanitar ale Republicii Moldova și Georgiei cu cele din Uniunea Europeană” finanțat de Uniunea Europeană, şi cofinanţat de către Guvernul Suediei prin intermediul Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (SIDA) și de către Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei.

 

În cadrul acestui eveniment, Butușanu Victoria, Vidrașcu Ciprian și Grib Sergiu au informat locuitorii oraşului Sîngerei şi oaspeţii acestuia despre siguranța alimentară, drepturile consumatorilor și serviciile prestate de către Centrul de Asistență a Consumatorilor Bălți, care deservește partea de Nord a Moldovei.

 

Reprezentanţii organizației au interacţionat cu toţi cei ce au vizitat cortul CJU și au acordat informații privind: protecția drepturilor consumatorului; modalitățile de depunere a petițiilor laCentrul de Asistență a Consumatorilor și condițiile necesare de a beneficia de asistență juridică în apărarea drepturilor încălcate. Unii dintre cei ce s-au apropiat de cortul CJU au beneficiat și de consultaţii juridice primare pe subiectul drepturilor consumatorilor. Voluntarii au îndemnat oamenii să se informeze din materialele informaționale, să acceseze pagina web www.alegesanatos.md și să viziteze Centrul de Asistență a Consumatorilor Bălți.

 

Un interes sporit a trezit broșura: ”Ghidul Consumătorului”, din care, cetățenii au putut să se informeze despre produsele alimentare calitative, care corespund standardelor și cele periculoase pentru sănătatea și viața omului.

 

 

Clinica Juridică Universitară aduce mulţumiri primăriei orașului Sîngerei, echipei de voluntari şi CAS Nord pentru inițiativă și colaborare.